Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Το ΤΕΙ κλείνει!!!


Το ΤΕΙ κλείνει!!!
Το τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής τελεί υπό κατάληψη για δεύτερη εβδομάδα μέχρι την Πέμπτη 16/06 ύστερα από νέα απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σπουδαστικού Συλλόγου, αντιδρώντας στην πρόσφατη Υπουργική απόφαση, που ισχύει για όλα τα ΤΕΙ της χώρας, η οποία ορίζει την πρόσληψη εκτάκτων- ωρομίσθιων καθηγητών ανά τμήμα. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως τα τμήματα τα οποία έχουν 15 μέλη Ε.Π. (μόνιμους καθηγητές ) δεν θα μπορούν να προσλάβουν νέους. Για τα τμήματα τα οποία έχουν λιγότερους από 15 μέλη Ε.Π. Θα προσλάβουν ελλειπή αριθμό καθηγητών.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πλειοψηφία των καθηγητών στο τμήμα μας είναι έκτακτοι και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί που ουσιαστικά σηκώνουν το βάρος της εκπαιδευτικής λειτουργίας. Σύμφωνα με τη νέα αυτή νομοθεσία όλα τα μαθήματα (θεωρίες και εργαστήρια) θα διδάσκονται από μόνιμους καθηγητές και από έναν μικρό αριθμό έκτακτων και ωρομίσθιων, το οποίο συνεπάγεται αρχικά την ελλιπή μόρφωση και γνώση που απαιτείται για το συγκεκριμένο αντικείμενο. Επίσης θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα με τις ώρες των καθηγητών δηλαδή επιπλέον φόρτος εργασίας και θα υπάρξει μείωση εργαστηριακών τμημάτων με αποτέλεσμα το μεγάλο αριθμό σπουδαστών σε κάθε τμήμα. Λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι το τμήμα μας έχει περιορισμένες αίθουσες εργαστηρίων αλλά και συγκεκριμένο αριθμό σπουδαστών που μπορούν να δεχτούν.

Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι τυχαίο. Ήδη από το Σεπτέμβριο έχει ψηφιστεί η μείωση του προϋπολογισμού από τη Διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης κατά 30% και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι οι καθηγητές μας ήταν τέσσερις μήνες απλήρωτοι. Η λογική αυτή του υπουργείου Παιδείας αποσκοπεί στην υποβάθμιση των ιδρυμάτων μέχρι και την συγχώνευση ή ακόμα και το οριστικό κλείσιμό τους.

Η ευθύνη είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης και όσων την στηρίζουν, η οποία κάτω από τις επιταγές του μνημονίου που ήρθε παράνομα πέρυσι το καλοκαίρι, έχουν ως στόχο την καταπάτηση κάθε δημόσιου αγαθού όπως Παιδεία-Υγεία-Εργασία, καθώς και όλων των κοινωνικών κεκτημένων.

Εμείς ως Σπουδαστές του ΤΕΙ Ρεθύμνου αποφασίσαμε να στηρίξουμε τις συγκεντρώσεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα και να τις μαζικοποιήσουμε με την παρουσία μας. Καλούμε όλο το Ρεθυμνιώτικο λαό να αντιδράσει και να ξεσηκωθεί απέναντι σε όλα αυτά, καθώς και να στηρίξει τις κινητοποιήσεις μας για να μην κλείσει το ΤΕΙ Ρεθύμνου.


Εδώ και τώρα διεκδικούμε:
  • Καμιά απόλυση. Άμεσες προσλήψεις. Μόνιμη και σταθερή εργασία.
  • Κατάργηση της υπουργικής απόφασης.
  • Όχι στο νέο πολυνομοσχέδιο.
  • Λύση στο κτιριακό.
  • Δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα, μεταφορές . Να μην χαθούν μαθήματα , εξεταστικές και εξάμηνα.
  • Κάλυψη όλων των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή.
  • Αξιοπρεπή χρηματοδότηση για την εκπαίδευση.
  • Όχι στο μνημόνιο.
  • Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους και όλες.
Καλούμε:
  • Δευτέρα 13/06 πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 18:30 στο Δημαρχείο.
  • Τρίτη 14/06 κινητοποίηση με λεωφορείο στην περιφέρεια Ηρακλείου. Προσυγκέντρωση στο ΤΕΙ στις 9:00.
  • Τετάρτη 15/06 όλοι/ες στην πανεργατική γενική απεργία στο εργατικό κέντρο Ρεθύμνου στις 10:00.
Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Ρεθύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου